2022/01/23 15:48
Navigáció
Bemutatkozás
Elnökség
Felügyelő Bizottság
Letölthető dokumentumok
Rólunk írták

Hatályos jogszabályok
Hatályos tűzvédelmi jogszabályok
Hatályos katasztrófa- és polgári védelmi jogszabályok
Hatályos munkabiztonsági jogszabályok

Szövetségünk hírei
Hírek a világból

Galéria
Bemutatóink

Keresés
Linkek
Kapcsolatfelvétel
Jogi nyilatkozat / Disclaimer

Tagszervezetek
Tagjaink a térképen
Fotók
Hírlevél
Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.Feliratkoztak: 361
Felhasználók
Online vendégek: 1

Online tagok: 0

Regisztráltak: 215
Legújabb tag: Gracetak
XVII. Flórián Kupa - Dunaújváros, 2013.09.14

Huszonhét csapat mérte össze tudását

Létesítményi tűzoltók versenyét rendezték a Szalki-szigeten

2013. szeptember 15., 21:11 szerző: Szabó Szabolcs
Dunaújváros – Az ország húsz településéről huszonhét csapat érkezett a Szalki-szigeten rendezett Flórián Kupa küzdelmeire.

„Nyomjátok meg, gyerünk” – hangzott fel többször is szombaton a Szalki-szigeten, ahol a XVII. FLÓRIÁN KUPA országos létesítményi tűzoltóversenyt rendezték meg, az LTSZ (Létesítményi Tűzoltóságok Országos Szövetsége) és az MTSZ (Magyar Tűzoltó Szövetség) szervezésében. Az előre megszabott feladatsorok mellett a reggel óta szakadó esővel is meg kellett küzdeniük a lánglovagoknak, ám mint a helyszínen elmondták: egy tűzoltónak minden problémával meg kell tudni birkózni, így néhány csepp eső nem jelenthet akadályt. A néhány csepp esetükben annyit jelentett, hogy az akadálypálya több pontján is bokáig érő sárban kellett gyakorlatozniuk a versenyzőknek.

A zord időjárás csak fokozta a csapatok küzdőszellemét, szorgosan teljesítették a követelményeket: kismotorfecskendő-szerelés, ügyességi versenypálya leküzdése, fali tűzcsapszerelés. Lapunknak Orosz Csaba, a Dunaújvárosi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka elmondta, az eső miatt csak néhány feladaton finomítottak, a fokozott balesetveszély elkerülése végett.

 

Udvardi Sándor, a versenyt szervező LTSZ elnöke kiemelte, a kétnapos találkozó célja a csapatok szakmai felkészültségének és állóképességének felmérésre, másrészt a létesítményi tűzoltóságok közötti kapcsolat erősítése.

- Úgy tűnik, a kollégák szeretnek ide járni, hiszen ez a már sorrendben a harmadik találkozó, amelynek Dunaújváros ad otthont – fogalmazott Udvardi.

A versenyzők ellátásról a házon belül gondoskodtak, a Németh János vezette csapat hatalmas üstökben készítette el azt a több mint ötszáz adag babgulyást, amelyet a közösen fogyasztottak el a Flórián Kupa résztvevői.

 

Forrás: http://duol.hu/hirek/letesitmenyi-tuzoltok-versenyet-rendeztek-a-szalki-szigeten-1564460

 

EREDMÉNYEK:

További fényképek : ITT

 

Copyright © 2011 | Létesítményi Tűzoltóságok Országos Szövetsége