2021/12/01 00:52
Navigáció
Bemutatkozás
Elnökség
Felügyelő Bizottság
Letölthető dokumentumok
Rólunk írták

Hatályos jogszabályok
Hatályos tűzvédelmi jogszabályok
Hatályos katasztrófa- és polgári védelmi jogszabályok
Hatályos munkabiztonsági jogszabályok

Szövetségünk hírei
Hírek a világból

Galéria
Bemutatóink

Keresés
Linkek
Kapcsolatfelvétel
Jogi nyilatkozat / Disclaimer

Tagszervezetek
Tagjaink a térképen
Fotók
Hírlevél
Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.Feliratkoztak: 361
Felhasználók
Online vendégek: 1

Online tagok: 0

Regisztráltak: 215
Legújabb tag: Gracetak
Rendszerbe állítási gyakorlat a Mercedes létesítményi tűzoltóságán

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. március 29-én indította be a termelést új, kecskeméti személyautó-gyárában. A cég vezetősége még a gyártás megkezdése előtt, február 1-jén, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság határozatának megfelelően, az előírt létszámmal, gépjárművekkel, felszerelésekkel és védőfelszerelésekkel, oltó- és mentesítő anyagokkal rendelkező főfoglalkozású létesítményi tűzoltó-parancsnokságot hozott létre, annak rendszerbe állító gyakorlatát március 31-én tartották meg. 
A létesítményi tűzoltó-parancsnokságokra vonatkozó új kormányrendelet pontosan meghatározza a létesítményi tűzoltó-parancsnokságok működtetésének feltételeit, azok működési rendjét. A szabályozás arra is kitér, hogy ezek a tűzoltó-parancsnokságok feladataikat a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szakirányítása, szakfelügyelete mellett végzik. A szakmai felkészültség bemutatása, a tűzoltási, műszaki mentési szabályok alkalmazása és betartása mellett a hivatásos tűzoltó-parancsnokságok egységeivel közös feladatok végrehajtása érdekében 2012-ben rendszerbeállító gyakorlatokat kell végrehajtaniuk a létesítményi tűzoltó-parancsnokságoknak. Az első ilyen gyakorlatot a Bács-Kiskun megyében lévő Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. létesítményi tűzoltó-parancsnoksága tartotta meg a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szervezésében. Azon a Kecskeméti Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szolgálatban lévő állománya is részt vett.

A feltételezés alapján a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. gyárának területén lévő karosszériaüzem egyik irodájában keletkezett a tűz, a lángokban berendezési tárgyak égtek. A gyakorlat során a létesítményi tűzoltók bizonyították, hogy képesek a számukra meghatározott tűzoltási, műszaki mentési feladatokat a rendelkezésükre álló eszközökkel szakszerűen végrehajtani, a káreseményt önállóan, vagy a hivatásos katasztrófavédelem helyi szerveivel közösen felszámolni.

     

     

     

 

Forrás: http://www.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=szervezet_hirek&hirid=1024

 

 

Copyright © 2011 | Létesítményi Tűzoltóságok Országos Szövetsége