Jubileumi ünnepség
Írta: apataki - Dátum: 2013/10/16 09:01

 

Jubileumi ünnepségre került sor a MOL TIFO területén 2013.10.10-én.

Ünnepélyes keretek között emlékeztek meg a résztvevők a Tiszai Finomító 1973-as alapítása az 1973-as tűzoltási kísérlet 40. évfordulójára, valamint az 1982-es 60 002 tartály védőgödör tűz oltására.

A rendezvényt Bérczi László dandártábornok az OKF tűzoltósági főfelügyelője, egyben a rendezvény fővédnöke nyitotta meg. Ezután köszöntötte a résztvevőket Fasimon Sándor a MOL Nyrt. vezérigazgatója és Bráz György Tiszaújváros polgármestere.

A köszöntők után a térség 70-es években történt iparfejlesztési koncepciójáról beszélt Szénási Tibor nyugalmazott vezérigazgató helyettes, majd élménybeszámolót hallhatott a közönség  Magyarsóki György nyugalmazott tűzoltóparancsnoktól az 1973-as tűzoltási kísérletről.

A kávészünetben megtekintették a résztvevők az eseményekhez kapcsolódó témákból összeállított rendkívül érdekes kiállítást, mely korabeli dokumentumokat, fényképeket, tűzoltóeszközöket mutatott be.

Skobrák Róbert nyugalmazott tűzoltóparancsnok előadásával folytatódott az esemény, melyen az 1982 június 09-én történt, 60 002-es tartály védőgödör tűzoltását elemezte.

„Habbal oltás 40 éve és ma” címmel tartott érdekes előadást Pimper László a FER és TMM Kft. ügyvezetője.

Macz János tűzoltó alezredes a Megyei műveletirányítás fejlődését mutatta be, majd Fejes Róbert vezető mutatta be a TIFO-t.

A konferencia végén a leglátványosabb eseményre került sor. A résztvevők a 60 000-es tartályok tövében tekinthették meg a kiállított korabeli tűzoltóautókat valamint a TMM Kft. és FER tűzoltóság modern járműveit és eszközeit. Majd megnézhették működés közben a 30 000 liter/perc teljesítményre képes ALCO hab-víz ágyút működés közben.

Babina József

kiképzési főelőadó