XIX. FLÓRIÁN KUPA Országos Létesítményi Tűzoltó-verseny és Szakmai nap - 2015.09.12. Dunaújváros
Írta: apataki - Dátum: 2015/09/12 19:18

XIX. FLÓRIÁN KUPA

Országos Létesítményi Tűzoltó-verseny és Szakmai nap

 

2015. szeptember 12-én más tizenkilencedik alkalommal került megrendezésre a Flórián Kupa országos létesítményi tűzoltó verseny. A nagy hagyományokkal rendelkező rendezvényt a Létesítményi Tűzoltóságok Országos Szövetsége (LTSZ), a Magyar Tűzoltó Szövetség Létesítményi Tűzoltósági Tagozataként szervezte meg a hazánkban működő üzemi tűzoltóságok számára.

A közel két évtizede életre hívott versenysorozat Hajdúszoboszló, Balatonfűzfő, Zánka és Százhalombatta után talált új helyszínre Dunaújvárosban, ahol már ötödik alkalommal kerül lebonyolításra.   A létesítményi tűzoltóságok tagjainak színvonalas versenyzési lehetőséget biztosító és a tűzoltók fizikai erőnlétének fejlesztését támogató szakmai rendezvény kitűnő alkalom az ország létesítményi tűzoltóságai közötti kapcsolatépítésre és a baráti együttműködés elmélyítésére.

Az ország minden részéről érkező 23 versenycsapat három versenyszámban méri össze erejét. A már hagyományosnak tekinthető kismotorfecskendő szerelés mellett két további versenyszámot is teljesítenek a csapatok: Ügyességi akadálypályán és fali tűzcsap szerelésben is megmérettetnek hazánk létesítményi tűzoltói.

A kulturális és szakmai programokkal kiegészített tűzoltóverseny szervezését a helyi – a Dunaújvárosi Papírgyárat, illetőleg a Dunaferr létesítményeit védő - főfoglalkozású létesítményi tűzoltóságok és a dunaújvárosi hivatásos tűzoltóparancsnokság vállalta magára. A rendezvényhez kapcsolódó szakmai kiállítással az LTSZ munkájába pártoló tagként résztvevő Hesztia Kft., Draeger Safety Hungária Kft. SziFire Kft., MF Team Kft. és FeWE Biztonságtechnika Kft. emelték a rendezvény fényét. Az előkészítő munkában és az eredményes lebonyolításban számos további szervezet nyújtott segítséget, így támogatásáért köszönet illeti az alábbiakat:

 

-          Hamburger Hungária Kft.,

-          ISD Dunaferr Zrt.,

-          Dunaújvárosi Hivatásos Tűzoltóság,

-          Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság,

-          ISD Power Zrt.,

-          Dunaújvárosi Szuperinfo Kft.,

-          Széchenyi pékség.

 

A versenyen az alábbi eredmények születtek:

Eredmények letölthetők: ITT

A versenyről készült képek megtekinthetők: ITT