Közgyülés és szakmai nap - 2019.05.09-10. - Zsámbék
Írta: apataki - Dátum: 2019/03/29 10:05

2019 első szakmai napjait az éves rendes közgyűléssel indítottuk Zsámbékon. A tavalyi év beszámolói, majd az idei év terveinek elfogadása mellett a Felügyelő Bizottság és az Elnökség tagjai körében is választást tartottunk, előbbi esetben a mandátum lejárta, utóbbinál személyi változás miatt.

Délután előadásokon mutatkozott be a PUR habból előállított por alapú anyag, mely használt hűtőszekrények feldolgozása során keletkezik. Az anyag lehetséges tűzoltói felhasználása a jó olajfelitató képességében rejlik.

Ezt követően a résztvevők egy houstoni tartálytűzről hallhattak izgalmas előadást, ahol a több napig tartó káresemény során számos váratlan helyzet nehezítette a beavatkozók dolgát.

Végezetül állandó partnerünk, az Atlantis Child mutatta be különleges tréning portfólióját és szolgáltatásait.

A nap zárásaként a Zsámbék ÖTE megtekintése következett, ahol a gépjárművek mellett a gazdag gyűjteménnyel rendelkező helytörténeti tűzoltó kiállítást is megcsodálhatták a résztvevők. Köszönjük a Zsámbék ÖTE vendégszeretetét!

 

Pénteken a második nappal folytatódott az LTSZ szakmai rendezvénye. Elsőként a Bavlis Kft. mutatkozott be, aki többek között az MSA termékek hazai forgalmazását látja el.

A következő előadásban a Hesztia Kft. ismertette a veszélyes anyagokkal kapcsolatos balesetek során alkalmazható vegyvédelmi ruhák sajátosságait. A Dräger képviselője az új X-pid gázkoncentráció mérő műszer képességeit és lehetséges felhasználási területét tárta az érdeklődők elé. A délelőtt első felét a SziFire Kft. előadása zárta a TFT sugárcsövekről, majd a résztvevők működés közben is láthatták, sőt, ki is próbálhatták ezeket. A gyakorlati bemutató a Bicske ÖT segítségével valósulhatott meg, ezt köszönjük!

Szünet után szó esett a tűzoltó készülékek oltásteljesítményéről és a minősítés korlátairól, majd a FER Tűzoltóság mutatta be öngondoskodás alapú korkedvezményes nyugdíj rendszerét.

 

Jól sikerült, hasznos és tartalmas két napon vagyunk túl, a következő szakmai napokra ősszel kerül sor, ezúttal várhatóan Sopronban.