2024/06/13 00:17
Navigáció
Bemutatkozás
Elnökség
Felügyelő Bizottság
Letölthető dokumentumok
Rólunk írták

Hatályos jogszabályok
Hatályos tűzvédelmi jogszabályok
Hatályos katasztrófa- és polgári védelmi jogszabályok
Hatályos munkabiztonsági jogszabályok

Szövetségünk hírei
Hírek a világból

Galéria
Bemutatóink

Keresés
Linkek
Kapcsolatfelvétel
Jogi nyilatkozat / Disclaimer

Tagszervezetek
Tagjaink a térképen
Fotók
Hírlevél
Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.Feliratkoztak: 361
Felhasználók
Online vendégek: 1

Online tagok: 0

Regisztráltak: 215
Legújabb tag: Gracetak
Cikkek: Rólunk
Rólunk

2010. december 11-én Pécelen 19 létesítményi tűzoltóság hívta életre a Létesítményi Tűzoltóságok Országos Szövetségét, röviden LTSZ-t.

Céljaink:

  • A katasztrófavédelem és tűz elleni védekezés elősegítése, közreműködés a létesítményi tűzoltóságok szakmai tevékenységének hatékonyabbá tételéhez szükséges feltételek kialakításában. A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal megkötött együttműködési megállapodás keretében az LTSZ részt vesz a tűz elleni védekezést és a tűzoltóságokat érintő jogszabály-tervezetek véleményezésében, javaslatot tesz és kezdeményezi a jogszabályi és egyéb szabályozói módosításokat, új szabályozók megalkotását.
  • Tagszervezeteken keresztül valamennyi létesítményi tűzoltóság összefogása, együttműködésük szervezése és elősegítése, a létesítményi tűzoltóságok társadalmi képviseletének ellátása, a létesítményi tűzoltóságok megbecsülésének erősítése.
  • A létesítményi, ipari tűzvédelem hatékonyságának és biztonságának fejlesztése, a gazdaság tűzvédelmi kultúrájának előmozdítása, a jogkövető magatartás erősítése. Az ipari és létesítményi tűzvédelemmel, valamint a létesítményi tűzoltóságok feladatkörével összefüggő, és annak fejlesztését segítő tevékenység ösztönzése.
  • Szakmai rendezvények szervezésével, a tagszervezetek más szakmai rendezvényeken való részvételének elősegítésével, a létesítményi tűzoltóságok bemutatása és nyílt napok tartása útján tudás, szakmai ismeret, gyakorlati tapasztalat, szellemi tőke és „legjobb gyakorlatok” megosztása a Szövetség belső rendezvényein, szakmai folyóiratokban, kiadványokban. A tűzoltási és mentési tapasztalatok feldolgozása és közzététele, valamint a kapcsolódó külföldi eredmények hazai adaptációjának elősegítése.
  • A tűzvédelmi szakmai képzés és továbbképzés színvonalának és hatékonyságának javítása, a szakmai nevelés és oktatás, képességfejlesztés és ismeretterjesztés elősegítése, különös figyelemmel az ipari-létesítményi sajátosságokra.
  • A létesítményi tűzoltók kulturális és sport tevékenységének és a tűzoltósportnak a támogatása. A tagszervezetek más szervezetek által rendezett versenyeken, rendezvényeken történő részvételének elősegítése.
  • Tudományos tevékenység, kutatás támogatásával hozzájárulás a tűzmegelőzési, a tűzoltási és műszaki mentési, valamint a tűzvizsgálati tevékenység fejlesztéséhez.
  • Törekszünk a létesítményi tűzoltóságok megbecsülésének erősítésére. A létesítményi tűzoltóságoknál és tűzvédelmi szervezeteknél felhalmozódott tudás, szakmai ismeret, gyakorlati tapasztalat, szellemi tőke és „legjobb gyakorlatok” felhasználásával és megosztásával hozzájárulni a tűzmegelőzési, a tűzoltási és műszaki mentési, valamint a tűzvizsgálati tevékenység fejlesztésére. A létesítményi tűzoltóságok és tűzvédelmi szervezetek egységének erősítése, és ezen szervezetek érdekvédelmének és szakmai érdekképviseletének az ellátására.

 

Copyright © 2011 | Létesítményi Tűzoltóságok Országos Szövetsége