Szakmai nap - 2015.07.07.
Írta: apataki - Dátum: 2015/07/09 12:33

2015. július 7-én a MOL Nyrt. Dunai Finomító és a FER Tűzoltóság adott otthont annak a szakmai rendezvénynek, mely a Létesítményi Tűzoltóságok Országos Szövetsége (LTSZ) szervezésében került megrendezésre.

 

A rendezvény házigazdája az LTSZ és a FER mellett a Pyronova cégcsoport volt, mely a Hytrans Fire System berendezések kizárólagos magyarországi forgalmazója. A Hytrans rendszerek főleg a tűzoltóság, a polgári védelem és a veszélyes ipar területén alkalmazhatóak.

A nyári időszak ellenére a közel 90 fő vett részt szakmai napon; akik főleg az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságtól, a Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságoktól, Katasztrófavédelmi Kirendeltségektől, a Katasztrófavédelmi Oktatási Központtól, a hazai létesítményi tűzoltóságoktól (pl. Rába-Front, Gartenpro, Mercedes-Benz, Borsodchem, Dunaferr, Papírgyár Dunaújváros), a Pyronova cégcsoporttól, illetve a MOL különböző szervezeteitől érkeztek.

A program keretében a résztvevők a Hytrans rendszerek alkalmazási lehetőségeiről hallgattak előadásokat, illetve ahhoz kapcsolódó gyakorlati bemutatókat tekintettek meg.

Az előadások és bemutatók két fő területe:

  1. Nagy mennyiségű oltóvíz nagy távolságra történő szállítása

(40.000 l/p teljesítményű, dízel üzemű nyomásfokozó szivattyú, 3x1.500 méter hosszúságú 150-es tömlővezeték fektetése tömlőszállító konténerből, 20.000 l/p maximális teljesítményű oltóközpont)

  1. Árvízvédelem

(50.000 l/p teljesítményű árvízvédelmi modul)

 

További képek: ITT