Létesítményi tüzoltóságok konferenciája Tolna vármegyében
Írta: apataki - Dátum: 2023/05/05 13:53

 

Létesítményi tűzoltóságok konferenciája Tolna vármegyében

 

Éves közgyűlését és egyben szakmai napokat tartott a Létesítményi Tűzoltóságok Országos Szövetsége április 20-án és 21-én.

Több, mint 80 fő részvételével vette kezdetét a kétnapos konferencia Pakson, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. Tájékoztató és Látogató Központjában.  Pesztericz Rajmund, az Atomerőmű Tűzoltóság parancsnokának köszöntőjével kezdődött a rendezvény. Ezt követően parancsnok úr vezetésével indultak a szakmai programok.

A Látogató Központ az Atomenergetikai Múzeum, a Karbantartó és Gyakorló Központ, továbbá a Védett Vezetési Pont bejárásával telt el a délelőtt,szakmai előadók irányításával. A nap második részében a Bicskei Önkormányzati Tűzoltóság részéről Szemlits Gyula megbízott parancsnok a márciusi M1-es autópályán bekövetkezett műszaki mentés tapasztalatairól számolt be igen érdekes, képekkel illusztrált előadásában.

A délután folytatásában került sor a küldött gyűlésre, ami Udvardi Sándor, a szövetség elnöke köszöntőjével kezdődött. A sikeres közgyűlés lezárulta után Dr. Balázs Gábor tűzoltó dandártábornok a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója köszöntötte a tagokat, majd bemutatta Tolna vármegye tűzvédelmét, hangsúlyozva a létesítményi tűzoltóságok meghatározó szerepét a lakosság biztonságát érintően. 

Április 21-én délelőtt, Szekszárdon a Bodri Pincészetnél folytatódott a szakmai fórum. Az előadók között a Bavlis Kft. képviseletében Szilva Balázs mutatta be a gázérzékelők legújabb fejlesztéseit, Gyurkó Gábor, a Budapesti Önkéntes Mentő Egyesület vezetője pedig a törökországi-szíriai földrengés mentési munkálatai során tapasztaltakat osztotta meg a hallgatósággal.

Ezt követően Fülep Zoltán tűzoltó ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tűzoltósági főfelügyelője a hazai tűzvédelmi rendszer aktualitásait ismertette előadásában.

A továbbiakban Szemler Zoltán és Tulok Antal a Hesztia Kft. aktuális újdonságaival; amíg Mód Gergely, a Speeding Kft-től a Lion egyéni védőfelszerelésekkel és oktatási termékekkel kapcsolatban tájékoztatta a résztvevőket prezentációjában.

A szakmai képzés délben egy konzultációval zárult, ahol mindenki szabadon feltehette a tűzvédelmet érintő kérdéseit.


A szakmai napokról készült képek megtekinthetők: ITT