2024/07/12 23:44
Navigáció
Bemutatkozás
Elnökség
Felügyelő Bizottság
Letölthető dokumentumok
Rólunk írták

Hatályos jogszabályok
Hatályos tűzvédelmi jogszabályok
Hatályos katasztrófa- és polgári védelmi jogszabályok
Hatályos munkabiztonsági jogszabályok

Szövetségünk hírei
Hírek a világból

Galéria
Bemutatóink

Keresés
Linkek
Kapcsolatfelvétel
Jogi nyilatkozat / Disclaimer

Tagszervezetek
Tagjaink a térképen
Fotók
Hírlevél
Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.Feliratkoztak: 361
Felhasználók
Online vendégek: 2

Online tagok: 0

Regisztráltak: 215
Legújabb tag: Gracetak
2016.02.16. Elnökségi ülés - Székesfehérvár

 

 

Ülésezett az elnökség

Tíz napirendi pontból álló maratoni elnökségi ülést tartott február 16-án a Létesítményi Tűzoltóságok Országos Szövetségének (LTSZ) elnöksége Székesfehérvárott.

Az idei év első elnökségi ülésének egyik legjelentősebb európai alumíniumipari vállalata, az Alcoa-Köfém Kft. adott otthont. Az elnökség – amely határozatképes létszámmal érkezett Székesfehérvárra – a vállalat gyártástechnológiájával és biztonsági rendszereivel ismerkedett.

Az üzemlátogatást követően következő napirendi pontként a testületet Udvardi Sándor, az LTSZ elnöke tájékoztatta a legutóbbi (formálisan négy hónappal ezelőtti) elnökségi ülés óta eltelt időszak eseményeiről, kiemelve a Honvédelmi Minisztériumban tett bemutatkozó látogatást, amellyel összefüggésben 8 olyan Tűzoltóság csatlakozott az LTSZ-hez, amelyek a honvédségen belül teljesítenek szolgálatot, 62-re emelve ezáltal az LTSZ taglétszámát, valamint azt az alapszabály módosítási kezdeményezést, amely némi jogászati korrekció után immár a megvalósulásra vehetett irányt.

A folytatásban Pimper László alelnök és Cserna András elnökséi tag adott számot az elnökség döntése szerint április 27-28-ára tervezett idei első közgyűlés és szakmai nap előkészületeiről. Ugyancsak Pimper László alelnök terjesztette a testület elé a szövetség 2016-ra tervezett  évi költségvetését, amit a jelenlévők egyhangúlag elfogadtak. A feladattal megbízott Mórocza Árpád a tagszervezetek körében egyébként népszerű vezetési tréningek idei megismétlésének lehetőségeiről és előkészítésének feltételeiről adott számot, majd ismét Pimper László az idén átadandó különböző szakmai elismerések előkészítésének rendjéről és a dologgal kapcsolatban még hátralévő feladatokról tett jelentést, árnyalt kritikát adresszálva a Magyar Tűzoltószövetség irányába, s ebből egy átvezetéssel a társszövetség tagozati működést és bizottsági munkáját illető felfogásáról is említést téve.

Végül az „egyebek” címkézésű napirendi pont keretében terítékre került az októberre tervezett szakmai nap tartalmáról (Herczeg Zsolt előterjesztésében), a hagyományos horgászverseny, az ugyancsak hagyománnyá érett „Profi Kupa” labdarugó torna és az idén XX. éves Florian Kupa tűzoltó verseny, illetve új elemként (Cserna András kezdeményezésére) egy Tatabányán nyáron megrendezésre kerülő országos tájfutó verseny tűzoltói részvételét hangsúlyozó kategória bevezetéséről tárgyalt az elnökség.

Copyright © 2011 | Létesítményi Tűzoltóságok Országos Szövetsége