2024/07/12 23:08
Navigáció
Bemutatkozás
Elnökség
Felügyelő Bizottság
Letölthető dokumentumok
Rólunk írták

Hatályos jogszabályok
Hatályos tűzvédelmi jogszabályok
Hatályos katasztrófa- és polgári védelmi jogszabályok
Hatályos munkabiztonsági jogszabályok

Szövetségünk hírei
Hírek a világból

Galéria
Bemutatóink

Keresés
Linkek
Kapcsolatfelvétel
Jogi nyilatkozat / Disclaimer

Tagszervezetek
Tagjaink a térképen
Fotók
Hírlevél
Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.



Feliratkoztak: 361
Felhasználók
Online vendégek: 1

Online tagok: 0

Regisztráltak: 215
Legújabb tag: Gracetak
Közgyűlés és szakmai nap - 2016.04.27-28

Közgyűlés és szakmai nap

2016. április 27-28-án került sor a Létesítményi Tűzoltóságok Országos Szövetsége (LTSZ) 2016. évi közgyűlésére és idei első szakmai napjára Komáromban és Tatán. A szakmai nap részét képezte a FER Tűzoltóság Komárom nemrég érkezett új tűzoltó gépjárműve ünnepélyes átadása is.

A rendezvény első napján a komáromi Cathedra Oktatási Központban a részt vevők Végh Zoltán telepvezető előadásában tájékoztatást kaptak a komáromi MOL Bázistelep működéséről, majd Cserna András, létesítményi tűzoltóparancsnok mutatta be a FER Komárom létesítményi tűzoltóság történelmét, működését és eszközeit. A bemutató végén Bakai Levente a Hesztia Kft. képviseletében az új komáromi gyorsbeavatkozó tűzoltó gépjármű legfontosabb műszaki paramétereit ismertette a megjelentekkel. Ezt követően került sor a létesítményi tűzoltóság látogatására, ahol az ünnepélyes átadás mellett a résztvevők működés közben is láthatták az új gépjárművet. A rendezvényen részt vevőket köszöntötte és az új járművet méltatta Németi István tű. ezredes, Komárom-Esztergom megye katasztrófavédelmi igazgatója és Dr. Molnár Attila, Komárom város polgármestere is, akik jelenlétükkel megtisztelték az eseményt.

A délután során immár tatai helyszínnel sor került az LTSZ 2016. évi közgyűlésére. A megjelent küldöttek a 2015. évi szakmai és pénzügyi beszámolót, valamint a Felügyelő Bizottság 2015. évi jelentését elfogadták, és megszavazták a 2016. évi munkatervet és pénzügyi tervet is. A közgyűlés utolsó pontjaként szervezett választás eredményeként Herceg Zsolt személyében a tavaly megüresedett alelnöki pozíció is betöltésre került.

A közgyűlés részeként az LTSZ érdemérmek átadására is sor került, idén összesen 24 fő részesült valamilyen fokozatú elismerésben. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Dobson Tibor tű. dandártábornok, a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke, valamint Fülep Zoltán tű. ezredes, a BM OKF Tűzoltósági Főosztály főosztályvezetője. Tábornok úr a Belügyminiszter nevében és megbízásából sok éves kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként festmény ajándéktárgyat adományozott Szendi Józsefnek, az Atomix Kft. parancsnok helyettesének. Pimper László, a FER Tűzoltóság Kft. ügyvezető igazgatója hosszú és eredményes szakmai tevékenysége elismeréseként Gróf Széchenyi Ödön elismerést vehetett át az MTSZ elnökétől.

A rendezvény második napja szintén Tatán zajlott, ahol számos érdekes előadást hallgathattak meg a résztvevők többek között a Seveso-III. irányelvről és a MOL-nál működöő munkaengedélyezési rendszerről. A Dräger Safety Hungária Kft. jóvoltából egy beszállásos munkavégzések és szűk, zárt terekből történő mentési feladatok szimulálására használható szimulációs eszköz volt megtekinthető, valamint bemutatásra került a FER Tűzoltóság Kft. új százhalombattai bevetésirányító gépjárműve, a nemrég beszerzett Renault konténerszállító és a szajoli gyorsbeavatkozó tűzoltójármű is.

A második nap végén a résztvevők ismét számos hasznos tapasztalattal gazdagodva, a létesítményi tűzoltóságok szakmai tudásbázisát bővítve indulhattak útnak.

Hermann Zsolt alelnök


Képek: ITT

Copyright © 2011 | Létesítményi Tűzoltóságok Országos Szövetsége