2024/07/12 22:00
Navigáció
Bemutatkozás
Elnökség
Felügyelő Bizottság
Letölthető dokumentumok
Rólunk írták

Hatályos jogszabályok
Hatályos tűzvédelmi jogszabályok
Hatályos katasztrófa- és polgári védelmi jogszabályok
Hatályos munkabiztonsági jogszabályok

Szövetségünk hírei
Hírek a világból

Galéria
Bemutatóink

Keresés
Linkek
Kapcsolatfelvétel
Jogi nyilatkozat / Disclaimer

Tagszervezetek
Tagjaink a térképen
Fotók
Hírlevél
Add meg az E-mail címed, majd kattints a feliratkozás vagy leiratkozás gombra.Feliratkoztak: 361
Felhasználók
Online vendégek: 1

Online tagok: 0

Regisztráltak: 215
Legújabb tag: Gracetak
Dunaújvárosban, illetve Rácalmáson tanácskoznak a szakemberek

A létesítményi tűzoltók országos szakmai napja csütörtökön kezdődött a DSZC Dunaferr Szakgimnáziumában és Szakközépiskolájában.

Városunkban rendezte éves közgyűlését a Létesítményi Tűzoltóságok Országos Szövetsége. A csütörtöki összejövetelre a Dunaferr Szakgimnázium és Szakközépiskola tanműhelyének nagytermében került sor. A közgyűlésen egyben átadták a „Létesítményi Tűzoltó Érdemérem” arany-, ezüst- és bronzfokozatait az idei kitüntetetteknek. Ők: Rodenbücher Ferenc, Suplicz István, Nagy István, Molnár Gyula, Németh László, Bartha Gergely, Istenes András, Kukla András.

A kitüntetettek (első sor, balról): Rodenbücher Ferenc, Suplicz István, Nagy István, Molnár Gyula; (második sor, jobbról): Kukla András, Istenes András, Bartha Gergely, Németh László, és a dunaújvárosi szervező: Udvardi Sándor Fotó: amatőr felvétel

 

A közgyűlés után szakmai napot rendeztek az ország minden részéből érkezett létesítményi tűzoltók számára. A rendezvényt Szerhij Kljucs­kin, az ISD Dunaferr Zrt. biztonsági és védelmi igazgatója nyitotta meg, átadva a cégvezetés üdvözletét. Mint elmondta, a tűzmegelőzést és a tűzvédelmet a Dunaferr területén a VÉD-SZ Kft. biztosítja, szerződés alapján. Felhívta a figyelmet arra, hogy a technológiák, a felszerelések folyamatosan változnak, ezért a tűzvédelemnek is lépést kell tartania ezekkel a változásokkal. A létesítményi tűzoltók szakmai napján jelen volt és üdvözölte a résztvevőket Vizi Ignác tűzoltó ezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese is.

Szerhij Kljucskin megnyitóbeszéde közben Fotó: Hankusz Kálmán

A szakmai nap során Szirmai György, az ISD Dunaferr Zrt. PR-menedzsere ismertette a vállalatcsoport felépítését és működését. Ezután a Dunaferr Létesítményi Tűzoltóságát és a cég tűzvédelmét mutatta be Szilasi János tűzoltóparancsnok. Ebéd után üzemlátogatást szerveztek. Ennek során a konverteres acélművet és a meleghengerművet keresték fel.
A létesítményi tűzoltók összejövetele pénteken is folytatódik, ezúttal a rácalmási Jankovich-kúriában. A gazdag napirendből ízelítőül néhány előadást emelünk ki. Műszaki mentési továbbképzés Hollandiában. A tűzoltó védőkesztyűkre vonatkozó szabvány aktuális változásai. Egy megtörtént esemény tanulságai, nem csak a tűzoltó szemével. Ultrakönnyű gyors-beavatkozó járművek: ötlet és megvalósítás.

Forrás: https://www.duol.hu/kozelet/helyi-kozelet/dunaujvarosban-illetve-racalmason-tanacskoznak-a-szakemberek-2256867/

Copyright © 2011 | Létesítményi Tűzoltóságok Országos Szövetsége